Hardlopen en wandelen Zuid-Frankrijk


Super uitvalbasis met schitterende wandelpaden in de directe omgeving van onze camping!

heerlijk wandelen in Zuid-Frankrijk

Vanuit de Camping wandelen of hardlopen

Direct een mooi rondje (+/- 6 km) hardlopen vanuit de camping over de weg om de dag fris te beginnen! Op de receptie hebben we een gedetailleerde kaart en talloze tips om het een en ander uit te leggen want er zijn echt heel veel mogelijkheden. Hieronder alvast een hele kleine greep hieruit.

Boucle de la Durencuse

Afstand: 3 uur voor de gehele wandeling en 1 1/2 uur voor de helft

Mooie gevarieerde wandeling vanuit het dorpje Le Bez met mooie uitzichtpunten. Totaal 10 kilometer voor ongeveer 3 uur wandelplezier en een hoogteverschil van 640 meter tot 820 meter. Het is ook mogelijk om de helft van deze wandeling af te snijden en ongeveer anderhalf uur te lopen.

Download hieronder het kaartje en de uitleg van de wandelroute in Zuid-Frankrijk

Download

In de Sidobre

Le Sentier des Merveilleswandelen sidobre roc de l oie

Afstand: 1 1/2 uur voor de gehele wandeling en 45 minuten voor de kleine wandeling

De wandeling over het Plateau de Crémaussel
Dit plateau domineert de vallei van de rivier de l'Agoût en heet in het occitaan "le puechpeyrou" (colline pierreuse=heuvel met stenen). Hier vinden we de meeste bijzondere rotsen in de Sidobre die klein en groot blijven fascineren.

In het occitaans, Crémaussel betekend; le lieu o on brûle l'oiseau = de plaats waar we de vogel verbranden. Om nieuwe landerijen te maken staken de boeren vroeger hele oppervlakten in brand. Le roc de l'oie bevond zich omringt door het vuur en omdat hij zich op een hoog punt bevind, bekeek iedereen het spektakel vanuit de gehele omgeving!

Download hieronder het kaartje van de wandelroute in Zuid-Frankrijk

Download

 

La Balade des Légendes

 

Afstand: 1 3/4 uur voor de gehele wandeling en 50 minuten voor de keine wandeling

Voor de "Balade des Légendes" hebben 46 schoolkinderen tekeningen gemaakt over de legendes van de Sidobre, 8 tekeningen zijn geselecteerd welke je tijdens de wandeling tegenkomt.
In een ravijn in de vallei "de la Durencuse", "le chaos de la Balme" (de grot), is een enorme opeenstapeling van grote granieten rotsblokken en is één van de meest indrukwekkende van de Sidobre.
De natuurlijke vormen zijn echt verbluffend, de grot van de wolf (grotte du loup), "balme du béret", vlakbij de plaats waar voor het eerst stenen werden bewerkt. In deze tijd was het land van de Sidobre vooral agrarisch. Het oude atelier uit de XXe eeuw en zijn carrière zijn een mogelijkheid om even terug te keren in de tijd.

Download

Bij het vvv kantoor in Brassac en in de Sidobre is een verzameling wandelkaartjes te koop welke wij ook uitlenen op de receptie. Hierin zitten een 10 tal wandelingen zoals de eerste wandeling op deze pagina in Brassac, Le Bez en Cambounes. Verder hebben wij op de receptie boekjes genaamd "Les Sentiers d'Emelie dans le Tarn", hierin staan in het Frans hele leuke wandelingen te doen met kinderen. Deze boekjes kunnen jullie lenen of een kopie van de gewenste wandeling meenemen.


Pas op en ga voorbereid op pad, Camping Le Plô en de auteurs van de kaarten en circuits kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor ongelukken of ongemakken tijdens de wandeling.