Natuur en Landschap Zuid-Frankrijk


Schitterende natuur en een grote variatie aan landschappen bij onze camping

natuurcamping frankrijk

In de Midi-Pyreneeën, in het park Haut-Languedoc ligt onder andere het departement de Tarn in het middelgebergte van de zuidelijke uitlopers van het Centraal Massief. Hier vindt u ook de natuurcamping omringt door het massief van de Caroux-Espinouse, de Montagne Noir, de Monts de Lacaune en de Sidobre. Een verscheidenheid van natuurbeeld: talloze groten meren, lieflijke valleitjes, uitgestrekte wouden en heidevelden, beboste hoogvlaktes en natuurlijk de wijngaarden, zonnebloemvelden en grotten. Een echt gebied om te ontdekken in Frankrijk!

En het mooie is dat uw ontdekkingsreis inmiddels al begonnen is met het doorzoeken van deze site, voor alle actieve mogelijkheden in de omgeving verwijzen wij u naar onze activiteitenpagina; wandelen en hardlopen, fietsen en mountainbiken, klimmen, kanoën, etc.lac de la raviege salvetat bij onze natuur camping in Zuid-Frankrijk

Het landschap om de camping is mooi groen en heuvelachtig en ligt direct langs de Sidobre, uniek door zijn rotsformaties en legendes. Noordelijk loopt de vallei van de rivier de l'Agoût vanaf het stuwmeer Lac de la Riviège bij La Salvetat sur l'Agoût, door Brassac, Ferrières, Roquecourbe naar Castres.

Zuidelijk kijken we op de Montagne Noire, de zwarte bergen achter Mazamet. Het hoogste punt is de Pic de Nore met 1214 meter en ligt in geweldige natuur. In het gebergte vind je de Grotte de Limousis en de Gouffre Géant de Cabrespine, heerlijk wandelen in de ongerepte natuur, mooie bergmeren, maar natuurlijk ook bergbeklimmen, speleo en canyoing.

tarn zonnebloemen pigeonnier bij onze rustige campingWestelijk ga je door mooie glooiende zonnebloemvelden, koren en koolzaad richting Toulouse. Of iets hoger door Lautrec, bekent om z'n rose knoflook, naar Gaillac de wijnstreek van de Tarn.

Oostelijk vanaf onze camping ga je over kleine weggetjes langs beekjes en riviertjes richting Angles, St Pons de Thomières naar Beziers aan de Middellandse zee (100 km van de camping). Vanaf St Pons ga je de Mediterranée verte uit en kom je in de echte wijnstreek van St Cinian, of iets hoger Roquebrun en Brédarieux. Bij Olargues vind je de Gorges d'Héric, waar het water via watervallen door poeltjes naar beneden stroomt en in de zomer volop wordt gewandeld, gezwommen en gedoken. Genieten op onze camping in de natuur van Zuid-Frankrijk.