Zwemmen en andere watersporten


Camping Zuid-Frankrijk met zwembad, meren, kanoen, zeilen, surfen, waterfietsen.

Op de camping zwembad op de camping Frankrijkkleuterbad op de familiecamping Frankrijk

Op de camping hebben we een mooi groot zwembad van 6 meter breed, 11 meter lang en 1,35 meter diep. Tevens hebben we een schitterend peuterbad (ovaal; 5 meter breed en 8 meter lang) ter beschikking met kleine glijbaantjes en een watervalletje. (strakke zwemkleding verplicht / shorts verboden)peuterbad waterspeelbak

gourjade zwembad op onze camping in Zuid-FrankrijkIn de omgeving

Een ander zwembad in de directe omgeving van onze camping is te vinden in Brassac, op 5 km van de camping. In de omgeving zijn verder grotere zwembaden te vinden in Castres (21 km): L'Archipel met binnenzwembad en buitenzwembad, grote glijbaan binnen, bubbelbad, vele glijbanen buiten, etc.  En er is een mooi groot zwembad l'espace de sources chaudes in Lacaune (26 km), ook met mooi binnenbad en buiten een bad met glijbanen, fitness, hamman en sauna.

zwemmen rivierMeeren en Riviertjes

Links een foto van kinderen die zwemmen in een van de vele riviertjes waar je de mooiste plekjes kan vinden. Het is goed zoeken en soms een beetje te voet afdalen, maar altijd spannend en lekker rustig.

meer st peyres anglèsOok Lac de St'Peyres is een mooi rustig stuwmeer, midden in de natuur op 15 minuten rijden. Daarnaast kun je de ietwat drukkere plaatsen opzoeken bij bijvoorbeeld het meer van salvetat, Lac de la riviège, waar je zo'n beetje alle watersporten kan beoefenen. Aan de oostkant van dit meer is een zandstrand aangelecht, waar waterfietsen en bootjes gehuurd kunnen worden.

 
Bij de camping kanoen op het lac de la raviegeKanoën

Kanoën kan op verschillende locaties, de dichtstbijzijnde mogelijkheid is te vinden in Burlats. Leuke, mooie afdaling, die goed te doen is met kinderen vanaf 7 jaar, als het erg droog is dan moet de boot op een of twee stukken even getrokken worden. Een andere mogelijkheid is Tarassac, hier zijn verschillende afdalingen mogelijk, van 5km tot wel 36km! En hiernaast een foto van het Lac de La Riviège, hier kan je zelfs met de kleine kinderen lekker kanoën! Allemaal lekker dichtbij onze kleinschalige camping.

Vissen

De Tarn biedt een enorme rijkdom voor de vis liefhebber ! Vele riviertjes, en meren met een rijkdom aan vis, forel, meerval, snoek, baars.... Of je nu een gepassioneerde visser bent, een sportvisser of een beginnend visser, dit is een bestemming om niet te missen: