4 x 4 en motorrijden in Frankrijk


Schitterende omgeving voor off road ritten en over bergweggetjes te toeren met de motor

Motorrijden in Frankrijk

Heeeerrrrlijk, al die valleien, mooie routes en heerlijke bergweggetjes!

Circuit des Monts de Lacaune & du Sidobre

Circuit des Monts de Lacaune tussen meren en bergen, het oosten van het departement de Tarn, ongeveer 150 km

Ontdek het Parc Naturel de Haut Languedoc, z'n landschappen en z'n rijkdom voor vogels. Volg de valleien, de gorges du Gijou en de l'Agoût en ook de hoge vallei "de la Vèbre". De meren "Lac de la Raviège" en "Laouzas" nodigen uit voor een duik of een andere wateractiviteit. Dwars door de Sidobre het land van graniet en bossen die afwisselen met weidevelden met schapen van het merk Lacaune, het enige ras geaccepteerd voor de productie van Roquefort. Andere sterke punten van dit circuit zijn de historische rijkdommen die je tegenkomt zoals het Pavillon d'Adelaïde in Burlats, de brug uit de 12e eeuw in Brassac, het kasteel van Lacaze en Nages, of de menhir standbeelden rond Lacaune.

Download hieronder het kaartje en de uitleg van de motorroute in Zuid-Frankrijk

Download

Circuit du Pic de Nore

Circuit de Pic de Nore tussen gorges en valleien van de Montagne Noire - Zuiden van het departement de Tarn, ongeveer 150 km

Vertrek op de motor vanuit de vroegere hoofdstad van het scheiden van het wol van het leer, langs het "Lac des Montagnès" en de kleine "cité cathare d'Hautpoul". Vervolgens langs de "route des Usines" die getuigd van de vroegere industriële rijkdom van Mazamet in de 19e eeuw. Het hele circuit speelt zich af in de berglandschappen en de hoge plateaus van het Parc Naturel de Haut Languedoc met een afwisseling van kleine routes door bossen en enkele etappes over grotere wegen met mooie bochten. Het mooiste punt van de route is le Pic Nore, het hoogste punt van de Montagne Noire op 1211 meter, een adembenemend uitzicht van 360°. Zuid-Frankrijk op zijn mooist.

Download

Circuit des Belvédères

Circuit van mooie gezichtspunten tussen "Vallée du Tarn" en "Ségala" - Noorden van het departement de Tarn, ongeveer 140 km

Gedurende de gehele rit mooie uitzichten op de campagne, de plateaus en heuvels, de gorges en valleien, bossen en weide. Je komt langs Albi, werelderfgoed UNESCO, en langs twee regios met verschillende landschappen: "le Ségala tarnais" en "la Vallée du Tarn". Het circuit bied een aangename variatie tussen kleine bochtige weggetjes en snellere trajecten met mooie lange bochten over departementale routes.

Download

Circuit des contrastes

Tussen de Cocagne en de Montagne Noire - Het zuid westen van het departement de Tarn, ongeveer 140 km

Dit gevarieerde circuit voor motorrijders doorkruist erg contrasterende landschappen, aan de ene kant de steile hellingen en bossen van de Montagne Noire die deel uitmaken van het Park Naturel de Haut Languedoc, en aan de andere kant de vruchtbare vlakte van de l'Agoût. Het bied een mooie balans tussen een wilde natuur, oude monumenten en geanimeerde steden en dorpjes. Dit circuit brengt je langs de bronnen van het Kanaal de Midi (St. Ferréol, Sorèze en Revel) en langs vele toeristische trekpleisters van de Midi-Pyreneeën, Castres, Dourgne, Durfort, Puylaurens en het Château de Magrin.

Download hieronder het kaartje en de uitleg van de motorroute

Download

Circuit des pigeonniers entre colombiers et maisons à plumes - Westen van het departement de Tarn, ongeveer 150 km  Download

Circuit de Gallaic tussen middeleeuwse vestigingen en de wijnstreek - Westen van het departement de Tarn, ongeveer 145 km  Download

 

Quad rijden Zuid-Frankrijk

Quad rijden op een circuit of door de bossen, voor klein en groot, sensatie gegarandeerd.

Links:
Quadparc 81, in Burlats.
JMB-Quad, in Vénes.
Aubepine Quad, in Puylaurens.

 

4x4 terreinrijden of OFF-Roaden met de Motoroff-road 4x4

De vrij robuuste natuur en de Franse wetgeving maken het mogelijk met veel plezier te proberen met je eigen 4x4 voertuig de ruigste terreinen te trotseren. Er is hier voor elk wat wils, voor de beginnende rijder tot en met de meest ervaren rijder. Vele leden van de Nederlandse Landrover club zijn je al voor gegaan in de avontuurlijke ontdekking van het landschap hier in Zuid-Frankrijk met 4x4 aandrijving.

Het is echt een prachtig gebied om je rijvaardigheid wat betreft 4x4 uit te testen. Vergeet niet om wat reserve onderdelen mee te nemen, want die zouden nog wel eens van pas kunnen komen.