Outdoor activiteiten op en rondom de camping Frankrijk


Zwembad, Kampvuur, Trampolines, Barbeque, Wandelen, Hardlopen, Fietsen, en meer in de prachtige natuur

Actieve vakantie frankrijk camping

Outdoor activiteiten op de Camping

camping frankrijk met sportieve activiteitenIn het hoogseizoen iedere woensdag hout sprokkelen met alle kinderen, een toertje op de tractor, kampvuur maken en marshmallows braden, de topactiviteit van de week! Daarnaast wordt er natuurlijk heel veel gezwommen in het grote zwembad en bijgelegen kleuterbad en ook op de trampolines is altijd wel iemand te vinden. Verder zijn er de speeltoestellen, het voetbalveld waar je ook kan basketballen of volleyballen, een jeux de boules baan en een zaaltje waar speelgoed, spelletjes en een tafelvoetbal en een klein biljart staan.

Familie camping met outdoor activiteitenVerder staan wij zoveel mogelijk klaar om jullie te helpen bij het organiseren van een eigen activiteit. Hier organiseren de kinderen vaak zelf hun speurtocht, toernooi of activiteit! Vele malen leuker dan achter een animateur aanlopen en verplicht overal op moeten komen draven.

 

Outdoor activiteiten in de omgeving

Op de camping en in de omgeving van de Tarn kan volop gezwommen worden en je kan genieten van verschillende watersporten. Wandelen en hardlopen kan direct vanaf de camping of in de weide omgeving. Ook wordt er volop gefietst en gemountainbiket, er wordt geklommen, paard en pony gereden of met een ezel gewandeld. Er zijn vele 4x4 reizen of je kan lekker motorrijden op de mooie wegen van Zuid-Frankrijk.

Verder is er bijvoorbeeld een rondleiding genaamd; "Sidobre, wereld van graniet". Je vertrekt vanaf het Maison du Granit naar de groeve Plô, de ‘goudmijn’ zoals men ze hier noemt. Ontploffingen, boormachines, kranen, laders… het is allemaal best boeiend. Deze granietgroeve is de grootste van Frankrijk. Ze produceert een graniet met een opmerkelijke zuiverheid en kleur, waardoor de onderneming Plô de opdracht kreeg voor de betegeling van de Camps-Elysées in Parijs. Daarna bezoek je een werkplaats waar het bewerken en snijden gebeurt. Dit is het koninkrijk van indrukwekkende machines, zoals de steenzaag met een diamantzaagblad.

Met een productie van 150.000 ton per jaar is de Sidobre vandaag het grootste Franse productiecentrum van graniet. Er werken ongeveer 2500 personen in de industrie, verdeeld over meer dan 200 bedrijven, waarvan een vijftigtal discreet ingeplant zijn in het mooie landschap van de Sidobre.